Narzędzia brukarza – część IO NARZĘDZIACH – CZYLI NIEZBĘDNIK EKIPY BRUKARSKIEJ Jakość prac brukarskich zależy od doświadczenia ekipy. Ale również od zestawu narzędzi, którymi dysponuje oraz ich optymalnego wykorzyst
SCHODY CZY POCHYLNIA – JAK WYKORZYSTAĆ POFAŁDOWANY TEREN PRZYDOMOWY? Dobrze zaprojektowany i wykorzystujący nierówności terenu budynek może być tańszy od zbudowanego na płaskiej działce, a odpowiednio wykorzystane walo
Z Polski do Holandii – innowacyjne przejście dla pieszych Smartpole CrossingSpółka akcyjna Alumast z Wodzisławia Śląskiego zakończyła niedawno dostawę aktywnego multimedialnego przejścia dla pieszych w Weert w Holandii. Po
Meble łazienkowe Opoczno. Design i funkcjonalność.Współczesne łazienki coraz częściej zyskują status salonu kąpielowego. Wygodna łazienka to miejsce dobrze zaplanowane, z przemyślanym układem funkcjonalnym i estetyczną p
Zima bywa mroźna i sroga, w tym jednak jej urok. Białe płatki fruwające w powietrzu, spowite śnieżnym puchem wzgórza i mróz trzaskający pod butami. W każdym z nas drzemią wspomnienia, gdy jako dzieci nie mogliśmy się docze
Badania naukowe nad układem jonowym jednoznacznie określają jonizację powietrza - obok temperatury i wilgotności - jako trzeci bardzo istotny parametr komfortu klimatycznego. Na kontrolę tych trzech istotnych właści
Informacja prasowa27.03.2018 r.Wilgoć to stały gość łazienek, zarówno tych domowych, jak i we wnętrzach publicznych. Jednak dla płyt drewnopochodnych Pfleiderer – PremiumBoard MFP oraz Duropal HPL Compact – nie st
Okres letni to dla jednych wakacyjny wypoczynek, a dla innych –intensywne prace remontowe. Mając chwilę wolnego czasu, można przeprowadzić prace, na które nie pozwalają codzienne obowiązki. Jak szybko odmienić łazi
Warszawa, 17 listopada 2020 r.Tikkurila: błękit Y354 Cumulus kolorem roku 2021!Tikkurila zaprezentowała kolor roku 2021 – został nim delikatny i podnoszący na duchu błękit Y354 Cumulus. Odcień ten, wybrany przez ekspertów
THE CHEMISTRY AND ECONOMY OF SOUP-MAKING. Stock being the basis of all meat soups, and, also, of all the principal sauces, it is essential to the success of these culinary operations, to know the most complete and economical method of