Jeszcze do niedawna przy planowaniu wydatków związanych z budową domu, inwestorzy brali pod uwagę niemal wyłącznie koszty ponoszone w czasie budowy. Tymczasem krótkoterminowe oszczędności poczynione na etapie powstawania budyn
Kierownik budowy nadzoruje budowę domu i jest za nią odpowiedzialny. Powinien zorganizować i prowadzić budowę w taki sposób, aby była bezpieczna i zgodna z przepisami higieny pracy. Do obowiązków kierownika budowy należy prow
Informacja prasowaWarszawa, 22 września 2016Okna podwójnie zielonePrzywykło się uważać, że wykonane z drewna okna są zdrowsze i zdecydowanie bardziej przyjazne środowisku naturalnemu, niż te z PVC. Jeśli jednak bliżej p
Certyfikat ATM Dekoral Professional to wizytówka profesjonalisty. Certyfikowany znaczy poszukiwany przez inwestorów. Inwestorzy potrzebują sprawdzonych profesjonalistów, pewnej usługi, wysokiej jakości wykonania. Taką gwarancję
Podczas długich jesiennych i zimowych miesięcy tęsknimy za słońcem i marzymy o wysokich temperaturach. Kiedy w końcu przychodzi długo wyczekiwane lato, okazuje się, że upały potrafią być bardzo dokuczliwe. Wysokie temperatu
Informacja prasowaIlość i różnorodność materiałów wykończeniowych do kuchni może przyprawić o zawrót głowy. Na szczęście aranżując kuchnię nie musimy już wybierać pomiędzy estetyką a trwałością użytych materi
Projektanci wnętrz coraz częściej pochylają się nad potrzebami osób starszych i niepełnosprawnych. Ortopedyczny materac w sypialni, antypoślizgowa kabina prysznicowa i bezprogowe drzwi to już podstawy, których nie może zabra
Komunikat prasowy,Warszawa, 18 listopada 2016 r. Bezcenne zdrowie wszystkich domownikówMieszkaj w optymalnej temperaturze!Naukowcy, eksperci oraz Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) od lat w swoich publikacjach i raportach przest
Mieszkańcy województwa świętokrzyskiego wytwarzają rocznie prawie 2 mln ton odpadów komunalnych. Tylko niecałe 5 % pozyskiwane jest w formie selektywnej zbiórki. Aby to zmienić, już we wrześniu wystartuje w Kielcach projekt
FIVE FISH SOUPS. Fish stock.———– Ingredients:- 2 lbs. of beef or veal (these can be omitted), any kind of white fish trimmings, of fish which are to be dressed for table, 2 onions, the rind of 1/2 a lemon, &h